Kijk de webinars terug

De webinars uit de serie Op weg naar de verkiezingen: werken in een nieuwe politieke werkelijkheid hebben interessante sprekers en leveren boeiende discussies op. We zwengelen het gesprek aan over belangrijke thema’s en nemen je mee naar de verkiezingen van 17 maart 2021. Mis niets en kijk de webinars terug.

Presentator en onderzoeksjournalist Frénk van der Linden presenteert de webinars, waarbij we in gesprek gaan met (ex-)politici, vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemersorganisaties, ondernemers, medewerkers uit verschillende publieke sectoren en CAOP-deskundigen.

Webinar 3: De innovatieve overheid en de innovatieve organisatie

Jacco van der Tak (hoofd communicatie & corporate affairs bij de NS), Dick Heerschop (topconsulent ABDTOPConsult en voormalig lid van de korpsleiding en Chief Information Officer bij de Nationale Politie) en Noortje Wiezer (onderzoeker bij TNO en gespecialiseerd in sociale innovatie en (bedrijfs)gezondheid) discussieerden tijdens deze webinar over hoe innovatief we nu eigenlijk zijn. Welke innovaties behouden we straks ook ná corona? Ook hoogleraar onderwijsarbeidsmarkt Marc van der Meer komt aan het woord in een video en er wordt een video getoond over een VR-training voor zorgmedewerkers van het coronacentrum in Heerenveen.

Webinar 2: Wendbaarheid en weerbaarheid van organisaties, werkenden en flexibele krachten

Tijdens de tweede webinar spraken niemand minder dan Hans Borstlap (voorzitter commissie Regulering van werk), Farid Azarkan (fractievoorzitter DENK) en Desiree Curfs (directeur Stroomopwaarts) met elkaar over onder andere het advies Regulering van werk (van de commissie Borstlap) en diversiteit op de arbeidsmarkt. Ook zie je video’s van bijzonder hoogleraar Jaap Uijlenbroek en radiopresentator en oud-wethouder Marianne van den Anker in gesprek met clubeigendaar Nina Hooimeijer voorbijkomen in de webinar.

Webinar 1: Dubbelrol van de overheid

De overheid is er voor de hele samenleving, maar is ook werkgever. Hoe verhouden beide rollen tot elkaar? Tijdens deze webinar spraken hoogleraar Caspar van den Berg, Jan de Vries (voorzitter CNV Connectief), leraar Michèl de Vries en Kim Schofaerts (voorzitter MKB Den Haag) met elkaar.

Kijk nu het gesprek terug door het formulier hiernaast in te vullen.